Om oss

Hammerfestdrosjenes historie:

Drosjene i Hammerfest har en lang historie som strekker seg tilbake til begynnelsen av 1920-tallet. Arnt Nilsen var den første som fikk seg egen drosje. Han dro til Oslo og hentet bilen selv, en «Willy`s Knight», og han var svært stolt da han kom tilbake med bilen.

Det var ikke mange veier i byen på den tiden, og prisene på drosjeturene var nesten kun nok til å dekke drivstoff o.l.

Flere drosjer:

Etter hvert kom det flere drosjer, og etter krigen var det store og fine amerikanske biler som folk snudde seg etter når de så disse doningene. Den bilen de fleste husker er nok «Kongebilen» som Kalland brukte da han var sjåfør for Kongen, under Kongens besøk i Hammerfest.

Den første holdeplassen:

Drosjene i Hammerfest hadde sin første holdeplass ved siden av dagens rådhus, og der sto det en liten bu nede ved kaia/jernteppet. Senere flyttet de til plassen foran FFR hovedbygg, hvor de delte lokaler med kommunens offentlige toalett. Her var det mange morsomme historier som kom frem i pausene på kafferommet.

Hammerfest har i alle år vært kjent for å ha meget moderne og god drosjepark, med nye og skinnende biler som innbyggerne misunte oss.

Sjåførene var også meget flinke til å holde bilene rene og pene. Vi har i moderne tid pratet om hvor moro det hadde vært å ha navnene på alle som har kjørt drosje i Hammerfest – det må vel være et høyere tall enn dagens innbyggertall. Hos oss har det vært alt fra lærere, sjauere, fiskere og tidligere direktører, men alle har nok ikke passet inn i vårt meget spesielle miljø.

På sentralen henger det en liste over alle drosjeeierne som har vært knyttet til sentralen, og en bildesamling i monter av de gamle drosjesjåførene, noe vi er meget stolte over.

Hammerfest Taxi i dag:

Ved sentralen har vi ansatt meget flinke folk som styrer turene når du ringer til oss. Dette styres via et toppmoderne telefon/datasystem, slik at du skal få tildelt en taxi snarest mulig. Vi har også en kontorleder som tar seg av all fakturering og service på taksametrene til alle drosjene.

Bilene våre:

Vi har i dag, 18 ordinære drosjeløyver, 2 reserveløyver og 3 busser en 8 seter og to 16 seter.

Bussene våre:

Busser og sjåfører gjør en kjempejobb for de handikappede i Hammerfest by. Nå har også de handikappede muligheten til å komme seg ut når de ønsker, noe de også setter stor pris på.

Bussene er nye og av høy kvalitet, og er godt utstyrt for både kortere og lengre turer.

Utstyr i våre busser:

  • Sotete ruter
  • Radio/stereoanlegg
  • Air-condition
  • Luksusstoler
  • Tilhengerfeste og stor tilhenger

Alle bussene er utstyrt for kjøring av rullestolbrukere.

Kontakt oss:

Tlf: 78 41 12 34 eller mail: post@hammerfesttaxi.no

Vi håper at dere som kunder er fornøyde med arbeidet vi utfører, men skulle det være noe vi kan bli bedre på, så ønsker vi at du tar kontakt med oss.

Ring oss 24 timer i døgnet