OM OSS

Hammerfestdrosjenes historie:

Drosjene i Hammerfest har en lang historie som strekker seg tilbake til begynnelsen av 1920-tallet. Arnt Nilsen var den første som fikk seg egen drosje. Han dro til Oslo og hentet bilen selv, en «Willy`s Knight», og han var svært stolt da han kom tilbake med bilen.

Det var ikke mange veier i byen på den tiden, og prisene på drosjeturene var nesten kun nok til å dekke drivstoff o.l.

Flere drosjer:

Etter hvert kom det flere drosjer, og etter krigen var det store og fine amerikanske biler som folk snudde seg etter når de så disse doningene. Den bilen de fleste husker er nok «Kongebilen» som Kalland brukte da han var sjåfør for Kongen, under Kongens besøk i Hammerfest.

Den første holdeplassen:

Drosjene i Hammerfest hadde sin første holdeplass ved siden av dagens rådhus, og der sto det en liten bu nede ved kaia/jernteppet. Senere flyttet de til plassen foran FFR hovedbygg, hvor de delte lokaler med kommunens offentlige toalett. Her var det mange morsomme historier som kom frem i pausene på kafferommet.

Hammerfest har i alle år vært kjent for å ha meget moderne og god drosjepark, med nye og skinnende biler som innbyggerne misunte oss.

Sjåførene var også meget flinke til å holde bilene rene og pene. Vi har i moderne tid pratet om hvor moro det hadde vært å ha navnene på alle som har kjørt drosje i Hammerfest – det må vel være et høyere tall enn dagens innbyggertall. Hos oss har det vært alt fra lærere, sjauere, fiskere og tidligere direktører, men alle har nok ikke passet inn i vårt meget spesielle miljø.

På sentralen henger det en liste over alle drosjeeierne som har vært knyttet til sentralen, og en bildesamling i monter av de gamle drosjesjåførene, noe vi er meget stolte over.

Hammerfest Taxi i dag:

Vi har i dag vår booking betjent av Trønder taxi som tar seg av alle bestillinger via telefon.

Vi har også en kontorleder som tar seg av all fakturering og besvarer alle bestillinger pr. mail, også service på taksametrene til alle drosjene.